11 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăEconomieDate alarmante: Hrana devine tot mai scumpa in toata lumea!

Date alarmante: Hrana devine tot mai scumpa in toata lumea!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Horia Constantinescu renunţă la șefia ANPC

Demisionarul susţine că predă o instituţie funcţională, cu paşi...

Lumea pierde o secundă! Pentru prima dată va trebui scoasă o secundă

Oamenii de știință au anunțat că, în următorii doi...

Mașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

Sub presiunea concurenţilor chinezi, marii producători auto americani şi...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Vești proaste la nivel mondial. Prețurile alimentare au crescut pentru a patra lună la rând, în ianuarie, antrenate de salturile cotațiilor pentru uleiuri vegetale, zahăr și grâu. Concluziile aparțin FAO, agenția alimentară a Organizației Naționale Unite, care a făcut o statistică a ultimelor luni.

Indicele prețurilor alimentare FAO, care măsoară modificările lunare pentru un coș de cereale, semințe oleaginoase, produse lactate, carne și zahăr, a înregistrat în medie 182,5 puncte în ultima lună, în creștere cu 0,7% față de luna precedentă.

De asemenea, FAO a anunțat că producția de cereale va atinge un nou record în 2019 și va fi cu aproximativ 2,3% mai mare decât recolta din 2018.

Indicele cerealelor a urcat în luna ianuarie cu 2,9%, la cea mai mare valoare din mai 2018, prețurile tuturor cerealelor majore fiind în creștere, conduse de grâu.

Indicele uleiului vegetal a crescut luna trecută cu 7,0% pentru a atinge maximul a trei ani, iar indicele prețurilor la zahăr a urcat cu 5,5%, în timp ce indicele produselor lactate a crescut cu 0,9%.

În schimb, prețurile cărnii au scăzut cu 4,0%, după 11 luni consecutive de creștere, cu cotațiile de preț pentru toate categoriile de carne mai mici, „presate de achizițiile reduse, în special din China și Extremul Orient”, a declarat FAO.

De asemenea, FAO a emis o nouă prognoză pentru producția mondială de cereale, estimând un nivel record de 2,715 miliarde de tone în acest an.

„Previziunile din această lună rămân aproape neschimbate din decembrie, deoarece revizuirile descendente pentru producția de grâu și orez sunt compensate de ajustări ascendente ale porumbului și orzului”, a declarat FAO.

Ultimele stiri