13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalParlamentul Crimeei a cerut ALIPIREA la Rusia! UE va transmite "CEL MAI...

Parlamentul Crimeei a cerut ALIPIREA la Rusia! UE va transmite „CEL MAI PUTERNIC MESAJ POSIBIL” Rusiei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

România cere despăgubiri pentru tezaurul nereturnat de ruși

Problema tezaurului românesc blocat în Rusia ajunge în Parlamentul...

In urma rezultatului zdrobitor de la referendumul din peninsula ucraineana, Parlamentul Crimeei a cerut alipirea ei la Rusia, astfel toate unitatile militare ucrainene cu sediul in Crimeea vor fi dizolvate.

Presedintele rus Vladimir Putin se va exprima marti in fata Parlamentului rus in privinta Crimeei. Toate unitatile militare ucrainene cu sediul in Crimeea vor fi dizolvate, a anuntat luni presedintele Parlamentului din peninsula.

Toti cei 85 de deputati au aprobat in unanimitate aceste decizii, asteptate dupa victoria zdrobitoare a referendumului de duminica, si a decretat nationalizarea tuturor bunurilor statului ucrainean pe teritoriul sau.

„Republica Crimeea cere Natiunilor Unite si tuturor tarilor din lume recunoasterea unui stat independent”, stipuleaza textul adoptat de Parlamentul din Simferopol. „Si cere Federatiei Ruse sa o accepte ca membru”.

Liderul separatist Serghii Aksionov a precizat ca peninsula va trece la 30 martie la ora Moscovei. El apreciase anterior ca tranzitia tuturor institutiilor Crimeei catre Rusia va dura cel putin un an.

„Tinand cont de cererile Statelor Unite si statelor europene, am pregatit si transmis, in urma cu o saptamana, principalilor nostri parteneri in Statele Unite, in Europa si in alte regiuni propunerile Rusiei cu privire la modul in care ar putea sa fie sustinute masuri pe care trebuie sa le adopte ucrainenii pentru a iesi din criza”, se arata intr-un comunicat.

Moscova propune „formarea unui grup de sustinere a Ucrainei care sa fie acceptabil pentru toate fortele politice ucrainene”, se precizeaza in comunicat.

Printre conditiile enumerate de catre Moscova se afla „necesitatea ca politicienii ucraineni sa se distanteze de ultranationalisti”, pe care Moscova ii acuza ca fac parte din noul Guvern, in urma inlaturarii de la putere a lui Viktor Ianukovici, in februarie.

Moscova propune, in plus, ca limba rusa sa fie a doua limba oficiala in Ucraina si ca Ucraina sa aiba „un statut militar si politic neutru, garantat de catre Rusia, UE si Statele Unite si sustinut printr-o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU”.

Sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a asigurat luni ca Uniunea Europeana va transmite „cel mai puternic mesaj posibil” Rusiei, luand decizia de a impune sanctiuni si reafirmand ca europenii nu doresc escaldarea tensiunilor cu Moscova.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri